AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Kupiłam dzisiaj tackę z pięknymi długimi kiełbaskami, pełno ich tutaj w sklepach- jak je przyrządzać? Usmażyć? I już?
Jadłam chyba podobne w knajpie z grilla- były pyszne, ale ja nie mam grilla, tlyko piekarnik i patelnię- - pomóżcie jak je przyrządzić, bo jakby co, to przełożę ten obiad na jutro a dzisiaj zjemy pizzę
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Chyba za późno, doradzę.. ale mój sposób na pyszne pachnące kiełbaski to:
Oliwa z oliwek, czosnek, pietruszka i białe wino, mhm.. pyszne!
Najlepsze kiełbaski pod słońcem.
Czosnek drobniutko pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwkę, dać kiełbaski, posypać pietruszką, niech się duszą jakiś czas i później dolać troszkę białego wina..
Smacznego.
Jak nie lubisz czosnku, to można pokroić cebulkę, ale to już wtedy nie będzie taki cudowny smak, jak właśnie z czosnkiem,
ale jak kto woli..
Smacznego.
Ja na tych białych kiełbaskach gotują żurek. Żurek mam z proszku, ale najpier robię rosół na kiełbaskach, na koniec wrzucam ziemniaki, jak miękkie żurek w proszku. POdaję z gotowanych jajkiem i moja rodzinka gar wciągu w ciągu jednego dnia. Dzieci chcą tylko zupę z jajkiem.
Krupnik też gotowałam na nich i zjadły. Kaszę mam z Polski.
Piekłam w piekarniku, ale nie chciały jeść. Z grilla uwielbiają.
Raz zrobiłam kapustę duszoną z mięsem i z tymi kiełbasami. Dzieciaki marudziły. Dla mnie pycha.
Te kiełbaski lepiej mi smakują kupione w tumtejszym rzeźniku niż pakowane w supermarketach.
Dziobalek, tak samo robie zurek! i na koniec wsypuje zurek w proszku winiary. wychodzi pycha!
Kaszę mam z Polski.
Wlasnie...czy oprocz polskich sklepow i ruskich,mozna gdziesz ja kupic ?
a ja bym kiełbaski pokroił na wałeczki długosci 1cm i usmażył na głebokim oleju jako zagrycha do wódeczki....ostatnio jedlismy tak u kumpla, smakowało calkiem całkiem...
jako zagrycha do wódeczki....
twinsmom, no to masz juz przepis dla calej rodziny!
Dzięki
Jako zagrycha, to dobry pomysł
Ale ja je usmażyłam po prostu- pychota. Zawsze to następne danie do wyboru tutaj na obiad.
a jak sobie radzicie z kupnem mieska? kupujecie na halach? Taniej? Bo jutro rano jade i musze obczaić o co tam chodzi w końcu..... Mam ochotę na piers z indyka, cielęcinę- wszystko w kawałku a nie w filetach....
Pozdrawiam
twinsmom, ale przeciez w sklepach tez mozna kupic w kawalku.
piersi z indyka sa, ale np, calego indyka to nie ma...
joanna es, gdzie??? bo nie widzialam, tylko już piersi pofiletowane, a całej nie było.....
Rano byłam na mięsnej hali- tam też nie było....spisałam sobie nazwy mięs, bo nie wszystko po wyglądzie poznaję.... zaraz bedę próbowac tłumaczyć.....
A Ty byś piekła całego indyka?
A Ty byś piekła całego indyka
nie mam pojecia:)
pieke tylko kurczaka w calosci
a cala piers indyka widzialam w sklepie "La despensa" pozniej moglam sobie zazyczyc, czy gostek ma to pofiletowac czy nie.
a cala piers indyka widzialam w sklepie "La despensa"
Ja widzialam (a nawet kupilam) cala piers indyka w supermarketach SABECO. Wydaje mi sie, ze w Carrefourze tez widzialam, ale tego nie jestem pewna na 100%.
Całe piersi i inne części indyka kupuję w osiedlowym mercado.
Na prośbę pani filetuje.