AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Mieszaliście kiedyś tytonie takich samych smaków? Taki Serbetli jest wilgotny i daje max dymu ale np smakowo pasują mi dwa jabłka Nakhli. Czy jest sens dowalic do Nakhli jabłkowego Serbeli? Ideałem jakby smak nakhli pozostał a dymu przybyło :) A może to bez sensu? Tak pale sobie Nakhlę i dumam :)
hmm zaciekawiło mnie twoje pytanie, raczej jak do nakhli dodasz serbetli i dobrze zmieszasz to będzie czuc wiecej serbetli bo bardziej mokra ale jeden ciort wie jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz a mi akurat szkoda marnowac serbetli bo nie wiadomo co z tego wyjdzie
Mieszaliście kiedyś tytonie takich samych smaków? Taki Serbetli jest wilgotny i daje max dymu ale np smakowo pasują mi dwa jabłka Nakhli. Czy jest sens dowalic do Nakhli jabłkowego Serbeli? Ideałem jakby smak nakhli pozostał a dymu przybyło :) A może to bez sensu? Tak pale sobie Nakhlę i dumam :)
Jumper - pytanie same w sobie interesujące, ale po co je zadawać? Sprawdź sam i napisz! Bądź shishowym odkrywcą!!!
W sumie taka "oczywista oczywistość" a zapewne wielu z nas o tym mnie pomyślało :)
RAZ jeden eksperymentowałem w podobny sposób mieszając różne jabłka i traktując to wszystko jeszcze molamixem :) To co wyszło było nawet całkiem całkiem :)
Mieszaliśmy kiedyś jabłko z dwoma jabłkami ale jakiejś spektakularnej różnicy nie było :)
Ada mieszała kiedyś chyba ze 4 tytonie truskawkowe. Z tego co pamiętam to nawet nieźle jej to wyszło :)
Dwa rodaje banana" Serbetli i Waha. W sumie wyszła wypadkowa czyli było gorsze od Serbetli a lepsze od Wahy.
palilem ostatnio z podwojnego cybucha wisnie serbetli i wisnie al waha.
calosc byla smaczniejsza niz kazdy z osobna :)
zmieszałem ostatnio serbetli cytrynę z nakhlą cytryną i było czuć więcej nakhli niż serbetli a co najciekawsze nakhli było mniej ale różnie było czasem było czuć serbetli ale mało, generalnie już tego nie zrobię:p
ha! robiłem tak kilkukrotnie chcąc pozbyć się tytoniu który mi nie pasował, albo nie chciał zejść ze składu
banan Serbetli z bananem Nakhli
cytryna Abira z cytryną Layaliny
winogrono Fakhera z winogronem Layaliny etc
Jedyną zasadą jaką stosowałem to rozdrobnienie i dokładne wymieszanie obydwu tytoniu, tak żeby utworzyły jednolitą konsystencję:) wiadomo, że jak się wymiesza drobniutkiego i wilgotnego Abira z liściastą i suchą Nakhlą, to kiedy Abir zacznie wchodzić na najwyższe obroty, to Nakhla zacznie się wypalać :P
efekty? w przewadze zadowalające
raczej jak do nakhli dodasz serbetli i dobrze zmieszasz to będzie czuc wiecej serbetli bo bardziej mokra
a tu bym spekulował , 2 jablka serbetli nie maja tak intensywnego smaku co 2 jablka nakhli , anyz w 2ch jablkach nakhli jest bardzo mocno wyczuwalny wiec mysle ze w tym przypadku 2 jablka nahli przejely by strone smaku :)