AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA

Sa rozne smakowe oliwy. Dzis po raz pierwszy zalalam oliwa czosnek i liscie laurowe i po jednej malutkiej ostrej papryczce. Zobaczymy co wyjdzie. Dajcie mi kochani jakies przepisy na zalewanie oliwy. Ile takie cos powinno stac, w cieple czy w zimnie? Nic nie wiem na ten temat, a bardzo chcialabym zablysnac dobra smakowita oliwa jako wspanialym dodatkiem do wszystkiego.

[ Dodano: Pi± Gru 01, 2006 3:12 pm ]


ja sama robie oliwe smakowá. mam ich kilka: jedna-to jak juz wspomniano czosnek zalany oliwá,druga to papryczki chili zalane oliwá,potem mam oregano zalane oliwa, nastepnie pieprz czerwony zalany oliwa-super smakuje do mies a ostatnio zalalam orzechy wloskie-nasze polskie i taka oliwa swietnie smakuje do salat.wszystkie oliwy trzymam w kuchni....pozdrawiam...

SOFIA!!! Jestes wspaniala jak zawsze!

Hm.. a gdzie post Sofii???

Hm.. a gdzie post Sofii??? Tajemnica.... ciiiii....

Tez mam kilka oliw. I kilka eksperymentalnych. Nie wiem, co z nich wyjdzie, m.in. zalalam oliwa paleczki cynamonu i gozdziki, moze dodam to kiedys do makaronu z truskawkami i serem bialym.



Tajemnica.... ciiiii....
Pewnie na forum dla rowniejszych Liga broni, liga radzi, liga nigdy Cie nie zdradzi Cos wam to przypomina?
Tak się naczytałam i teraz też bym chciała zrobić sobie tak± oliwę smakow± Czy możecie powiedzieć, w jakich proporcjach mniej więcej się zalewa oliw± te wszystkie rzeczy? Szczególnie spodobał mi się pomysł z orzechami włoskimi. I jeszcze jedno pytanie- jak długo trzeba trzymać tak± oliwę zamknięt±, żeby nabrała smaku?

[ Dodano: Czw Maj 24, 2007 4:27 pm ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mkulturalnik.xlx.pl
  •