ďťż

AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA

jest to mój przepis,wymyślony,a nie ściągnięty z netu czy od kogoś.....
u mnie ludzie sie tym zajadają.........

polecam,
fotka jest zassana z mojej str.bloga

jeśli słabo witać zapraszan do mnie na blog: http://mikemil.blog.onet.pl/5,album.html

sa tam także fotki z polski,jeśli by kogos interesowało


Nie mogę odgadnąc co jest napisane na tle lasu...
No i DUŻA piszemy przez "U" a nie "Ó";)

No i DUŻA piszemy przez "U" a nie "Ó";)
Ale wredny malpiszon z Ciebie
Zaraz małpiszon


nie komentujcie tylko smażcie.....
ostatnio robiłem w takim cieście schabowe,piers z kurczaka,i wychodzi również super..
podaję super przepis na filety z ryby przyrządzane na parze, sa lekkie, zdrowe i latwe do przyrzadzenia

Ja robilam z Halibutem, wyszedl rewelacyjny!

przygotować:

2 filety z ryby - np. dorsz, panga,halibut
20 dkg pieczarek
odrobina tymianku
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny.

pieczarki udusić, odparować z nich wodę, lekko ostudzić, dodać tymianek, zmiażdżony czosnek, wymieszać, ewentualnie dodać kilka kropel oliwy.

powstałą masę/farsz umieścić na filetach, zawinąć i spiąć wykałaczkami. ułożyć w naczyniu do gotowania nan parze i gotować ok. 15 min. Do wody dodalam sol, kilka lisci laurowych i kilka kuleczek ziela angielskiego.

delikatnie wyjąć i gotowe
Smacznego!
anvien, brzmi smacznie, wlasnie szukam wiecej takich przepisow do gotowania na parze,
a czy te pieczarki nie moga byc surowe?
ja tak gotowalam na parze cale pieczarki i wyszly mieciutkie i pyszne....
teraz musze sprobowac tak przyrzadzic rybke

a czy te pieczarki nie moga byc surowe? ..ja je ciut podsmazylam tylko po to zeby odparowac z nich wode,mysle ze surowe/gotowane tez moga byc dobre
wlasnie dzis jadlam pieczarki z pary niestety rybki nie mialam... pieczarki nie zmniejszaja sie po takim ugotowaniu, mnie sie podobaja, tylko trzeba pamietac o posoleniu - tak jak pisalas
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mkulturalnik.xlx.pl
  •