AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
No to jako pierwszy podaję:
Sos czosnkowy
Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, do tego dodajemy ok 1/3 (ilości jogurtu) majonezu, do tego wg uznania zabki czosnku (ja daję ok 4-5 ząbków), trochę ketchupu, sól i pieprz. Wszystko mieszamy, zostawiamy na jakiś czas i jak już wszystko się rozpuści i wymiesza próbujemy i ewentualnie doprawiamy.
Sos jest pyszny i milion razy lepszy niż kupny, a wśród moich znajomych robi furrorę!!
ps. Przepis pochodzi z pewnej restauracji od znajomego
Jeszcze dodalabym kopru.
Z czym najlepiej serwowac ten sos?
Jeszcze dodalabym kopru.
Z czym najlepiej serwowac ten sos?
Kopru do sosu czosnkowego?? No kwestia gustu
A z czym serwować?? U mnie idzie jak burza z mięskiem z grilla Ale czasami mięsko nie zdąży się zrobić a sos jest juz wciągnięty z chipsami albo chrupkami etc, z czymkolwiek się da!!
Sos Vinegrett:
Wlewamy np do szklanki trzy łyżeczki musztardy, dwie łyżki oleju, łyżeczkę octu, wciskamy jeden lub dwa ząbki czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dość szybko mieszamy, żeby wszystko się połączyło
Pyszne do sałaty itd.
[ Dodano: Wto Sie 15, 2006 4:51 pm ]