ďťż

AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA

No to jako pierwszy podaję:

Sos czosnkowy

Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, do tego dodajemy ok 1/3 (ilości jogurtu) majonezu, do tego wg uznania zabki czosnku (ja daję ok 4-5 ząbków), trochę ketchupu, sól i pieprz. Wszystko mieszamy, zostawiamy na jakiś czas i jak już wszystko się rozpuści i wymiesza próbujemy i ewentualnie doprawiamy.
Sos jest pyszny i milion razy lepszy niż kupny, a wśród moich znajomych robi furrorę!!

ps. Przepis pochodzi z pewnej restauracji od znajomego


Jeszcze dodalabym kopru.

Z czym najlepiej serwowac ten sos?

Jeszcze dodalabym kopru.

Z czym najlepiej serwowac ten sos?


Kopru do sosu czosnkowego?? No kwestia gustu
A z czym serwować?? U mnie idzie jak burza z mięskiem z grilla Ale czasami mięsko nie zdąży się zrobić a sos jest juz wciągnięty z chipsami albo chrupkami etc, z czymkolwiek się da!!
Sos Vinegrett:

Wlewamy np do szklanki trzy łyżeczki musztardy, dwie łyżki oleju, łyżeczkę octu, wciskamy jeden lub dwa ząbki czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dość szybko mieszamy, żeby wszystko się połączyło
Pyszne do sałaty itd.

[ Dodano: Wto Sie 15, 2006 4:51 pm ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mkulturalnik.xlx.pl
  •