AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Gazpacho
Składniki:
4 pomidory.
1 ogórek.
1 marchewka (niekoniecznie)
1 papryka zielona, lub czerwona. (Można dać obie).
3 ząbki czosnku. (Jeśli lubicie pikantne, można dać więcej czosnku).
Kilka łyżek oliwy z oliwek + winagre (ocet specjalny hiszpański)
Pół szklanki wody.
Można też dorzucić kromkę czerstwego chleba, albo bułkę.
Wszystkie składniki miksujemy w mikserze, dolewamy troszkę wody, sól do smaku i gotowe.
Na koniec dobrze jest wstawić Gazpacho do lodówki, aby się dobrze schłodziło.
Można też dodać kilka kostek lodu.
Świetny orzeźwiający chłodnik, na upalne hiszpańskie dni.
Polecam wszystkim!
Kiedys juz opracowalismy ten temat czyz by zostal post skasowany
No właśnie coś mi się wydawało, że chyba już pisałam tutaj wcześniej o 'Gazpacho', lecz przeglądałam w dziale 'kuchni hiszpańskiej' i jakoś nie było.. Właśnie szukam raz jeszcze, ale za pomocą magicznego przycisku "Szukaj" No i jest:
http://hiszpania.org.es/f...hlight=gazpacho
I Nie znalazłam tylko dlatego, że nie było tego w tytule, zatem proszę pisać tytuł w temacie postu, bo to jest bardzo ważne. Potem wychodzą posty pisane po kilka razy.
Tak mi sie wlasnie wydawalo Pamietam ze sie "udzielalam"
Mnie też się coś wydawało, że już był temat o 'Gazpacho'
A postów raczej nie kasuję bez powodów.
Spoko