AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA

Lubicie Chocho?



Tak się zastanawiam jaki będzie tego odpowiednik polski..
Macie jaki¶ pomysł?


Ja znam inny odpowiednik tego slowa, a czy lubie...

Ja znam inny odpowiednik tego slowa

Ja tez ...

Ja znam inny odpowiednik tego slowa




"Chochito"

To jest wlasnie tego zdrobnienie . Jak wiadomo Hiszpanie bardzo lubia wszystko zdrabniac.

A co do tych "altamuces", to poszperalam troche z ciekawosci w internecie i mysle, ze jest to odmiana lubinu.

To jest wlasnie tego zdrobnienie . Jak wiadomo Hiszpanie bardzo lubia wszystko zdrabniac.
Też mi się z tym skojarzyło wła¶nie..

Ja sie doczytalam o lubinie bialym dosyc powszechnie w Polsce uprawianym. A lubin zolty o ktorym sie wspomina to mi sie kojarzy z polami pelnymi zoltych kwiatow jako pasza zielona dla zwierzat. A sama jestem szczesliwa bo mi pieknie wsszedl lubin kolorowy, jako kwiatek w ogrodzie.

Dopytam sie ojca przy najblizszej okazji.
Wła¶nie jem Łubin



Dlaczego w Polsce my go nie jemy?
U nas w Polsce za to jadamy rozne kasze, a tutaj tego nie znaja

nas w Polsce za to jadamy rozne kasze, a tutaj tego nie znaja

no wlasnie, nawet kasze manne wioze z Pl.

¶nie jem Łubin ...w jakiej postaci go jesz?

...w jakiej postaci go jesz?

W takiej jak fotka w pierwszym moim po¶cie, czyli małe żółte ziarenka..
Kwiatów się chyba nie wcina..
podobno lubin i kwiaty akacji mozna robic obzmazane w ciescie jak jablka.

podobno lubin i kwiaty akacji mozna robic obzmazane w ciescie jak jablka. ..o prosze jaka ciekawostka ...

..i jak smakuja?

hm..
Trudne pytanie, ale najbardziej zbliżone może do kukurydzy? Tyle, że to jest w ogóle nie słodkie, jest bardzo smaczne aczkolwiek czujesz sól, bo moczy się je długo w wodzie z sol±, więc chyba najbardziej porównałabym do kukurydzy, tyle że kukurydza jest słodka, a to nie, smak ma bardzo przyjemny.
Dzi¶ kupiłam jeden mały woreczek za 0,70
Bardzo to lubię.
i jak sie je przyrzadza?

i jak sie je przyrzadza?
W sklepie s± gotowe. Na talerz i już.
A jak chcesz sobie Łubin zasiać na balkonie, by go potem skonsumować, to ziarenka zalewasz sam± wod± z sol± i czekasz kilka dni..
jak już zmiękn± i przesi±kn± t± sol±.. s± wy¶mienite..

Nie ma u Was w barach tego, jako tapas? Bardzo polecam spróbować.

Nie ma u Was w barach tego, jako tapas? ..hmm nie widzilalam..ale na nastepnych zakupach sie rozejrze, rozumiem ze sa sprzedawane w sloikach badz puszkach?

..hmm nie widzilalam..ale na nastepnych zakupach sie rozejrze

To jest chyba popularne w całej Hiszpanii..


To jest chyba popularne w całej Hiszpanii.. ..ale u Baskow tapas / pintxos to raczej male kanapeczki
Chyba nawet w Mercadonie mozna to kupic, jest w sloiczku, tyle ze stoi na jakiejs dolnej polce.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mkulturalnik.xlx.pl
  •