AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Gdzie kupic: Apteka
Cena: 3,50 PLN
Zdjecie:
Mysle ze przydala by sie recenzja tej substancji , mniejwiecej kazda gliceryna jest taka sama wiec nie ma co robic osobnych tematow do kazdej innej firmy gliceryny tylko wypowiadac sie w tym jedynm.
Gliceryna zwieksza ilosc dymu , powoduje dluzesze spalanie sie tytoniu , ale za to osłabia smak i po przesadzeniu z jej iloscia wychodzi nam chemiczne gowno. Jest to produkt o klase nizszy od produktu "Mola mix" lecz tez nadaje sie do uzytku , pasuje bardzo do tytoniu "Zaghloul" firmy Nakhla (bezsmakowy). Produkt stosuje sie bardziej do suchych tytoniow takich (Nakhla/El hennawy etc.) niz do Starbuzza czy Serbetli gdzie mamy pełno syropu.
Jak na taką cene produkt oceniam na mocne: 4 !
Sam produkt faktycznie uwzględniając cenę wart zainteresowania. Osobiście doradzam jednak dołożenie tych 10 zl i kupienie jakiegoś dedykowanego uzdatniacza choćby Moli (przecież to kupuje sie raz na kilka miesięcy)
Mam wrażenie ze gliceryna bardziej wyjaławia tytoń czyli szybciej straci on smak. Ale może to tylko subiektywna ocena. Na pewno jest to produkt który powinien byc w szafce każdego palacza sziszy (tak na wszelki wypadek :)
Dzisiaj pierwszy raz spróbowałem tego patentu na suchej Nakhli - dwa jabłuszka. Smak minimalnie różnił się od oryginalnego, ale zaryzykowałbym stwierdzenie, że nawet był lepszy :P Za 50g gliceryny zaplaciłem w aptece 2,40zł :) Zdecydowanie może się przydać.
Fajnie ze jest cos takiego jak gliceryna. Zdecydowanie pomaga przy paleniu tytoni typu Nakhla. Smak lepszy, ilosci dymu wieksze.
ilosć dymu tak ale jesli chodzi o jakość(smak) to jednak bym tu wolał zainwestować w mola mixa ewentualnie zrobić swojego który z tego co znajomi mówia to mi nieźle wychodzi ;p
Przydatny gadżet nie powiem Psuje smak, wyraźnie czuć chemiczny posmak ale jak się doda odrobinkę to będzie git. Dymu więcej.
Ocena: 4+
Dzisiaj pierwszy raz paliłem dwa jabłka Nakhla + gliceryna. Potwierdzam fakt, że wystarczy dodać gliceryny w "dobrej" ilości, żeby nie przesadzić i zdecydowanie zwiększa ilość dymu. Można było odczuć bardziej wyrazisty smak.
A teraz na minus: po paleniu rozbolała mnie głowa, co wcześniej było niespotykane. Ciekawy jestem czy to przez glicerynę, czy to tylko i wyłącznie przypadek...
Jakiś czas temu dodałem do 2 jabłek nakhli gliceryny. Po miesiącu stania okazało się, że chmury istotnie są większe, nie można jednak powiedzieć nic na temat smaku bo go prawie nie było . Dla niektórych ( w tym chyba i ja ) wyplenienie anyżu będzie ciekawym rozwiązaniem.
podsumowując, dostajemy melasę bez smaku z dużymi chmurami. Bólu głowy nie odczułem.
Potwierdzam stwierdzenie ozziego w przypadku nakhli to nawet dobrze że straci anyż <blee>,ale jak masz lepszy tytoń wysuszony to chyba tylko molaa
Psuje smak tytoniu 3+ chyba żeby ożywić to ok