AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Pytałam w sklepie i się dowiedziałam, ze takich nie ma. Akurat znalazłam przepis na klopsa z mlekiem skondensowanym i chyba obejdę się ze smakiem.
zrob bardzo geste z proszku, tez powinno byc dobrze. fakt, ze kupic kakao czy mleko skondensowane bez cukru zakrawa na cud, zobacz jeszcze w niemieckich sieciach jak masz mozliwosc (lidl, aldi)
Czyste kakao to u mnie jest w blaszanych pudełeczkach. Mleko w proszku nie jest słodzone? Lidl w Vigo skromniutko. Kiepskie zaopatrzenie. Poza tym to mi tam nie po drodze.
mleko nieslodzone nazywa sie leche evaporada,kupisz bez problemu w kazdym sklepie
mleko nieslodzone nazywa sie leche evaporada,kupisz bez problemu w kazdym sklepie
To mleko patrzylam. Nie jest skondensowane. Bulkocze jak normalne mleko.
wczoraj widzialam w sklepie z sieci Masymas mormalne nieslodzone mleko skondensowane, ja bym sie zastanowila, czy smiana, ale ta do gotowania, tlusta nie zastapilaby mleka - nata para cocinar, albo crema de leche - to jeszcze bardziej przypomina mleko skondensowane.
Dziękuję za odpowiedzi. Muszę wypróbować.
Tutaj to sie nie nazywa skondensowane ,tylko evaporada.Jest w sklepie przynajmniej jeden rodzaj od nestle.W lidlu tez maja.nazywa sie Milbona (chyba)
Ale na bank to EVAPORADA jest jak nasze SKONDENSOWANE!Pije tylko takie do kawy
istotne jest, zeby bylo bez cukru, bo to do miesa. ja do salaty mieszam bezcukrowy jogurt pol na pol ze smietana 22% (nata para cocinar), daje sie zjesc.
Przokanałyście mnie. Kupuję tą evaporada.
to jeszcze wrzuc przepis
Jak wypróbuje. Sama jestem ciekawa co wyjdzie.
Jak wypróbuje. Sama jestem ciekawa co wyjdzie.
I jak efekty? Wyprobowalas?
Dobrze wiedziec, ze to jest "to" mleko, jakos sama na to wczesniej nie wpadlam
Co do przepisu na klopsa, jakos mnie nie przekonuje... Chyba nie bede probowac... Wole soczyste pieczenie
Co do przepisu na klopsa, jakos mnie nie przekonuje... Chyba nie bede probowac... Wole soczyste pieczenie
a jak klopsy to duszone w garnku
a jak klopsy to duszone w garnku
Otoz to! W pysznym sosiku...Mniam!
Bo to nie miał byc klops tylko niby mielonka, wędlina. Bez dodatków aby się nie psuła.
Specjalnie nie polecam, bo ani klops, ani wędlina, mielonka może jak by z boczku zrobić, ale to już nie dla mnie.
generalnie to zepsucie mielonego miesa, jest tyle pysznych potraw, mielone, golabki, klopsiki, klopsiki faszerowane, spagetti i w ogole co btyfanka i garnek zmieszcza