AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Czesc.Podam wam przepis na tatara w wydaniu hiszpanskim.
Zmielone awocado +
Cebulka drobno pokrojona+
Maggi,sol,pieprz i odrobina cytryny.
Jedynie kolor nie przypomona orginalu.Smakiem mozna zaskoczyc nie jednego.
Zycze smacznego
jajko to się tutaj chyba nie dodaje?
To jest bez jajka.
To naparwde ciekawy przepis, znasz jeszczec jakies inne Capri? takie wiesz, zeby sie za duzo nie narobic , ale za to zrobic wrazenie
Jasne,w koncu nie bez powodu po 10 latach upadla mi gastronomia w Polsce.Teraz jestem na etapie robienia bialej kielbasy,bo tych hiszpanskich nie da sie jesc.Ale z tym jest troche pracy.
A na szybko;Pomidory zapiekane z bazylia;
Pokrojone pomidory w plastry poprzekladac serem mozzarela ,czosnkiem i listkami bazylii.Posypac sola i pieprzem.Wsadzic do piekarnika na okolo 10 min(ser lekko musi sie rozpuscic)Mozna to podac do miesa lub zjesc jako przystawke.Zycze smacznego !
[ Dodano: Sro Wrz 26, 2007 10:27 pm ]
Oh, super...juz mi slinka leci, caly problem jednak w tym, ze nie mam piekarnika tu w Hiszpanii, wiec jakbys sobie przypomniala cos bez zapiekania bede sie bardzo cieszyc
Zamiast wymieniac sie przepisami moze lepiej niech ktos zaprosi na cos dobrego
No to dawaj Synek, co dla nas dzis gotujesz...ni eukrywam nie jadlam dzis duzo...wiec postaraj sie
co dla nas dzis gotujesz...
No to wlasnie ja liczylem, ze sie gdzies wbije na krzywego ryja