ďťż

AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA

W knajpie za 1 euro - "zestaw antykryzysowy"
Pełny posiłek za 1 euro, nazwany "zestawem antykryzysowym", serwuje restauracja "Dario's" w Gijon, na północy Hiszpanii.
Jak poinformowała w poniedziałek AFP, w każdy czwartek podaje się tam zupę z owoców morza, potem kotlety z ryżem, a następnie kurczaka lub anchois z sałatą. Oczywiście - jak to zazwyczaj bywa w Hiszpanii - w cenę posiłku wliczony jest chleb, napój i deser.

Z oferty restauracji w ostatni czwartek skorzystało około 200 osób. Lokal tymczasem liczy zaledwie 49 miejsc i w porze obiadu przed wejściem powstała długa kolejka oczekujących.
Firma zdecydowała się na taki krok, aby w czasie kryzysu ekonomicznego przyciągnąć nowych klientów.

- Może nie zarabiamy, ale też już więcej nie tracimy - powiedziała hiszpańskim mediom przedstawicielka restauracji Emilia Jimenez. Dodała, że dochody z weekendów wyrównują czwartkową promocję.

Hiszpania od początku roku przeżywa spowolnienie gospodarcze, które pogłębiło się po nadejściu globalnego kryzysu finansowego. Jego skutki odczuwają głównie gospodarstwa domowe. Zarobki w Hiszpanii należą do najniższych w strefie euro.

http://wiadomosci.onet.pl/1851983,12,item.html


oo ale pomyslowe...ja tam zawsze uwazam, ze jelsi cos "nie idzie" nie ma chetnych to lepiej zejsc z ceny i przyciagnac klientow...jelsi bylo ok 200osob to zarobili juz te 200 euro..tyle ze menu ei dla mnei bo nie jadam takiej zupy
Nie chciała bym być kelnerką w takim barze. Jeden euro to prawdziwa promocja. Zupa z owoców morza można przygotować na wiele sposobów. Dla mnie menu ok.

Dla mnie menu ok.
Pewnie. W kazdym innym barze kosztowalo by ok 10E.



Pewnie. W kazdym innym barze kosztowalo by ok 10E. ...no wlasnie i nie wiadomo czy tam przyjdzie tych 20stu gosci w czwartek, a tak restauracja ma przerob, reklame i nie musi wyrzucac jedzenia (pieniedzy) jak przyjdzie za malo gosci..ode mnie uklon za dobry pomysl marketingowy ..bo przeciez nie chodzi o to jak zarobic tylko jak nie stracic
i deser w tym jest, mniam!
Szkoda ze tylko w Gijon to wymyslili.
A swoja droga jakby tak bylo wszedzie to restauracje poszlyby z torbami
no i mysle ze takim spsobem przyciagna tez ludzi..jelsi jest jedzenie dobre nawet nie tlyko w ten jeden dzien
ciekawe rozwiazanie promocyjne.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mkulturalnik.xlx.pl
  •