AZJA 2010 - NOWA WLOCZEGA
Poszukuje przepisu na ciasto marchewkowe, jesli ktos ma sprawdzony, bede bardzo wdzieczna za infomacje
Nie słyszałam, ale brzmi ciekawie i z tego co patrzyłam w google, bardzo prosty przepis.
Nie to co pączki.
Np. tu:
http://ugotuj.to/przepisy...07979,9495.html
albo tu:
http://kuchnia.o2.pl/prze...t.php?id_p=4598
http://www.kwestiasmaku.c...we/przepis.html
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=55846
dużo tego w sieci.. to co robimy któregoś dnia ciasto marchewkowe?
Bo ja już nabrałam smaka..
A który jest naprawdę sprawdzony i OK - sama wybierz i napisz tutaj od nowa Twój sprawdzony przepis, a ja może któregoś dnia się skuszę na wypróbowanie..
no wlasnie, w sieci jest duzo przepisow, ale moze ktos juz ma taki najlepszy z najlepszych
A który jest naprawdę sprawdzony i OK - sama wybierz i napisz tutaj od nowa Twój sprawdzony przepis, a ja może któregoś dnia się skuszę na wypróbowanie..
_________________ oczywiście że ja też czekam na taki wypróbowany , szczególnie teraz kiedy mam juz normalna kuchnię do dyspozycji....i do wypróbowania piec
ja robie czesto placki ziemniaczane z marchewka i platkami owsianymi (zapas przywieziony z polski)... nadaje sie?
oczywiście że ja też czekam na taki wypróbowany , szczególnie teraz kiedy mam juz normalna kuchnię do dyspozycji....i do wypróbowania piec ..no wlasnie ja po przeprowadzce tez
ja robie czesto placki ziemniaczane z marchewka i platkami owsianymi (zapas przywieziony z polski)... nadaje sie? gusanito, jasne, pisz tu nam, jak sa pyszne to warto tez zrobic
gusanito, jasne, pisz tu nam, jak sa pyszne to warto tez zrobic
bardzo latwo: zetrzec ziemniaki i marchewke jak na placki ziemniaczane,dodac cebulke, polaczyc ta ciapke z platkami owsianymi i odstawic na pol h. a potem smazyc i gotowe
a platki takie suche dodajesz? a jakie mniej wiecej proporcje, jakies przyprawy do tego, cy bez?
tak, platki suche, dlatego potem odstawiam na te pol godziny, by zmiekly i przesiakly sokiem ziemniakowo-marchewkowo-cebulowym. a przyprawy.. sol,pieprz,do smaku.
hm.. proporcje.. no.. tez na oko w zasadzie daje warzyw tyle po tyle samo,a platkow, na oko , najwazniejsze,by nie dodac za duzo. czyli najlepiej, jesli sprobujesz najpierw z mniejsza iloscia, a potem to juz dodawac bedziesz... na oko
no to bede musiala kupic marchewki i sprobowac
no mnie też to zaciekawiło jeszcze nie jadłam z płatkami owsianymi... faktycznie proste....i wyobraźnia kulinarna mi podpowiada że smaczne
Jeśli mogę polecić jakieś ciasto to właśnie to.
http://fotoforum.gazeta.p...30,0,2.html?v=2
Ciasto poduszki.
Łatwe i smaczne. To najlepsze ciasto z kakako jakie jadłam. Jest niesamowicie lekkie.
Zrobienie mi zajęło niewiele czasu. Poduszki nie wyszły, ale i tak znikło błyskawicznie.
Wypróbowanego z marchewką niestety nie znam.